Byte av drivrem.

Det finns två typer av remmar, kilremmar och flatrem . De flesta maskiner idag är utrustade med flatrem . Flat remmar finns i två versioner, standard och elastiska. Med det vanliga rem fungerar motorn ofta remspännare och kan justeras i fästet.

Dimensioner.
Remmen är ofta tryckt rem dimensioner, t.ex. 1200 PJ 6 I detta fall är remmen 1200 mm, 6 spår med en så kallad profil-J (spår av höjd och design). Är den elastiska remmen till de dimensioner som till exempel vara 1197 EPJ 5 Här är remmen 1197 när den installeras, men kan vara flera inches kortare före installationen. (Finns det EH, EL eller EP i samband med nummer på remmen är den elastisk).

Montering.
Remmar monteras med den räfflade sidan mot motorns axel. Sätt remmen ner om motoraxeln och sedan “kl. 9” i remskivor vrid sedan remskivan med klockan så remmen dras med runt. Vrid några gånger så att remmen sitter som den ska.

Montering av elastiska remmar.
Dessa kan vara mycket strama. De bör installeras i enlighet med ovan nämnda princip (se även video) men annars kan du lossa motorn, satte remmen på motoraxeln och tryck sedan motor och rem på plats.

KOM IHÅG att dra i kontakten ur väggen FÖRST.