Om maskinen är instabil kan det bero på:

Defekt lager (orsakar ett dunkande ljud eller skrikande metalliskt ljud, beroende på hur medtagna lagren är . Defekta lager leder ofta till mörka fläckar (rost / oljefyndigheter) på kläder.

– Defekt stötdämpare. (De flesta stötdämpare är friktionsdæmpere. De fungerar genom friktion mellan röret och kolven). Slappa stötdämpare gör att maskinens fjädring kommer inte att fungera och orsakar slitage på lagren på. Detta medför också ofta ett dunkande ljud.

– Ett ​​igensatt luddfilter eller en främmande föremål i pumpen gör att vattnet inte kommer ut tillräckligt snabbt. De flesta maskiner har en säkring som gör att de inte centrifugrerer med för mycket vatten i, men då och då uppstår problemet med vatten i maskinen under centrifugeringen då eftersom vatten inte kan komma fort nog ut. Detta innebär att maskinen är instabil.

-En överbelastad maskin eller stor obalans kan leda till obalanser som gör att maskinen står oroligt. Obalans kan uppstå när du tvättar till exempel, påslakan, där kläder klumpar ihop sig. Obalans kan också uppstå om maskinen tvättar lite kläder, till exempel ett par jeans.

– Står tvättmaskinen på en slät yta, kan den röra sig under centrifugering och komma ur vågrätposition. Placera tvättmaskine på ett halkfritt underlag.

– Är tvättmaskinen vågrätt kan denflytta sig under centrifugering.

– Om golvet lutar kan tvättmaskin flytta sig under centrifugering. Placera tvättmaskinen på ett halkfritt underlag.