Om maskinen larmar under centrifugeringen är de mest sannolika fel:

– Defekt lager (orsakar en bankande ljud eller högljudda metalliskt ljud beroende på hur medtaget lagret är. Defekta lager leder ofta till mörka fläckar (rost / oljefyndigheter) på kläder.

– Defekt stötdämpare. (De flesta stötdämpare är friktionsdämpare. De fungerar genom friktion mellan röret och kolven). Slappa dämpare gör att maskinens upphängning inte fungerar, och orsakar slitage på lagren med mera. Det orsakar också ofta ett dunkande ljud.

– Ett ​​igensatt luddfilter, eller en främmande föremål i pumpen gör att vattnet inte kommer tillräckligt snabbt. De flesta maskiner har en säkring som gör att de inte centrifugrerer med för mycket vatten, men då och då kan problemet med vattnet i maskinen under centrifugeringenuppstå, eftersom vatten inte kan komma ut fort nog. Detta innebär att maskinen är instabil.

– Ett främmande föremål i maskinen (penna, BH-hängare, etc.) kommer att resultera i larm. Med lite tur,kan ett främmande föremål avlägsnas från hålet där värmeelementet som sitter. ( värmeelement kan vara svårt eller omöjligt att montera!)

– En överbelastad maskin eller stor obalans kan leda till obalanser som gör att maskinen står ustabilt. Obalans kan uppstå när du tvättar till exempel, påslakan, där tvätten klumpar ihop sig. Obalans kan också uppstå om maskinen tvättar föt lite kläder, till exempel ett par jeans.